ОДНІ ТОРГУЮТЬ, ІНШІ ВІДПОЧИВАЮТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Кам’янчани обурюються, що в магазинах не можуть придбати туалетний папір, шкарпетки чи інші товари, які є на полицях продуктових магазинів.

– Я сьогодні зайшла в супермаркет, купила хліб, овочі, молочку та взяла туалетний папір, але на касі повідомили, що його я не можу купити, – каже пані Олена. – Тож довелося в іншому супермаркеті купувати папір, але шкарпетки мені не продали, цей товар обгородили стрічкою.
З цього приводу Міністр охорони здоров’я Степанов сказав, що в українців було достатньо часу, щоб підготуватися до локдауну і завчасно купити необхідні речі.

– Ні, COVID-19 не поширюється активніше на іграшках, шкарпетках або батарейках у порівнянні з кормами для тварин або насінням. Логіка тут зовсім в іншому, і вона абсолютно очевидна, вона ґрунтується на законах епідеміології. Наприклад, є супермаркет, в ньому є товари на будь-який смак і будь-яку потребу. І є 100 людей, яким потрібно придбати різні товари. 20 людей підуть у супермаркет, щоб купити їжу, ще 20 підуть, щоб придбати засоби гігієни. Наступні 20 підуть у супермаркет, щоб купити новий посуд або предмети побутової техніки, а решта – щоб придбати одяг, батарейки, шкарпетки. Люди, які хочуть купити дитині іграшку і не мають потреби йти за продуктами харчування, тепер не підуть за іграшкою в магазин, а дочекаються завершення жорсткого карантину, або замовлять товар через інтернет, – зазначив Міністр.

Тобто зі 100 людей, які могли бути в супермаркеті і контактувати між собою, в супермаркеті буде лише 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар