НА ЛАНАХ КАМ’ЯНЕЧЧИНИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Сприятливі погодні умови на початку весни дали змогу аграріям до кінця березня завершити посів ранніх зернових та зернобобових культур, загальна площа посіву яких по сільськогосподарських підприємствах району становить 1158 га, з них: ярий ячмінь – 651 га, яра пшениця – 557 га, овес –19 га.

У квітні розпочато ІІ етап посівної – посів пізніх зернових та технічних культур.
Станом на звітну дату майже завершено посів соняшнику на площі 10983 га, або 95% до прогнозу. Кукурудзи на зерно посіяно 6455 га, або 62%. Розпочато посів сої, посіяно 386 га, або 4% (планується 9838 га).
Крім того окремими підприємствами посіяно вику, кукурудзу на силос, однорічні та багаторічні трави, льон, картоплю, овочі та інші культури, що займають невеликий відсоток у структурі посівних площ.
Під посів ярих культур всіма категоріями господарств району підготовлено 38,1 тис. га ґрунту.
Крім того проводиться догляд за озимими, ранніми зерновими та зернобобовими культурами, а також багаторічними травами.
Станом на звітну дату 76% посівів озимих зернових знаходяться в доброму стані, 19% – в задовільному, і тільки 5% площ – в слабкому або зрідженому. Негативний вплив на посіви озимих культур мали як суха безсніжна зима, так і весняні приморозки.
Озимий ріпак входив у зиму з нерівномірними сходами через відсутність вологи в посівний період, тому стан посівів був гірший вже з осені. На сьогодні 63% посівів знаходяться в доброму стані, 28% – в задовільному та 9% площ – у слабкому або зрідженому стані.

За інформацією Кам’янець-Подільської райдержадміністрації.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар