Лише за серпень за програмою «Доступні ліки» пацієнти Хмельниччини отримали препаратів на суму понад 2,1 мільйони гривень

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У квітні в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безоплатно або з невеликою доплатою. Програма діє на медикаменти від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

З початку її дії у Хмельницькій області до реалізації ліків добровільно долучилося 249 аптек. Громадяни отримали медикаментів за 249 тисячами рецептів на суму понад 8,8 мільйона гривень. Загальний бюджет програми у Хмельницькій області становить 23 мільйони 247 тисяч гривень. За 5 місяців дії програми використано майже 38% обсягу фінансування.

На сьогодні у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів. За час її дії список ліків розширився з 23 лікарських засобів до 35.

Для того, щоб отримати обрані ліки безкоштовно або з незначною доплатою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані препарати.

Детальніше про програму та карта аптек за посиланням http://liky.gov.ua

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар