КАМ’ЯНЕЦЬ РИЗИКУЄ ЗАЛИШИТИ ЗЕЛЕНУ ЗОНУ

Автор: | Опубліковано Новини 1 Коментар

Україна встановлює чергові антирекорди за кількістю нових випадків COVID-19 за добу – 1318 нових інфікованих, з них 69 дітей та 67 медпрацівників. У низці регіонів спостерігається зростання захворюваності. Так, уже кілька днів поспіль у переліку антилідерів за кількістю зареєстрованих за добу хворих – Львівська (197), Харківська (142), Івано-Франківська (127) та Одеська (110) області і місто Київ (180).

Всього ж в Україні на ранок 6 серпня зафіксовано 76808 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1819 летальних, 42524 пацієнти одужало. Загалом проведено 1116641 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 997 пацієнтів.

Що стосується Хмельниччини, то на звітну дату в області зареєстровано 1281 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. На лікуванні перебуває 250 осіб, з них 93 лікується стаціонарно, 3 людини на ШВЛ, 157 – амбулаторно. З них 21 – діти, 20 – медпрацівники.

Одужало 1006 осіб (78,5% від підтверджених випадків).

У Кам’янець-Подільському районі зареєстровано 119 випадків захворювання на COVID-19. Наразі 107 хворих вже одужали. 7 жителів району з Мукші-Китайгородської (3 хворих), Кам’янки (2), Гуменець (1), Нігина (1) ще продовжують лікування, 3 з них госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, 4 хворих лікуються амбулаторно.

Зафіксовано й 5 летальних випадки.

На 11.00 6 серпня у місті зафіксовано 21 хворого (175 від початку пандемії) на COVID-19. Таким чином маємо 12 хворих за тиждень, що дає привід обласній комісії ТЕБ і НС у п’ятницю, 7 серпня, перевести Кам’янець-Подільський із зеленої зони ризику поширення коронавірусної хвороби до жовтої чи навіть помаранчевої. Таке припущення було озвучене під час чергової прес-конференції заступником міського голови Василем Сукачем. Нагадаємо, що помаранчева зона передбачає припинення роботи розважальних закладів і ресторанів у нічний час, закриття закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів, заборона планової госпіталізації в лікарнях, припинення роботи спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури і прийому нових змін в дитячі табори.

Осередком різкого росту захворюваності на COVID у місті стало хірургічне відділення №2 Кам’янець-Подільської міської лікарні. Тут було виявлено 7 інфікованих – 4 медичних працівники і 3 пацієнтів. Наразі COVID-позитивні з хірургічного відділення перебувають у Хмельницькій інфекційній лікарні. А інші 2 пацієнти хірургії, не хворі на COVID-19, переведені в інфекційне відділення міської лікарні, ще 2 – лікуються вдома. Весь медперсонал перебуває на обсервації. Роботу самого відділення тимчасово призупинено.

Нагальним для Кам’янця-Подільського залишається придбання апарату для ПРЛ-досліджень. Десь до осені, сподіваються у міській раді, його вдасться придбати.

Наразі у дитячих садочках міста перебувають 642 дитини. На підготовку до початку навчального року з міського бюджету виділено 600 тисяч гривень, які підуть на дезінфікуючі засоби і протиепідеміологічні заходи у навчальних закладах. З 18 серпня у штабі планують розпочати об’їзд шкіл з метою перевірки їх готовності до навчального року. Керівник штабу і заступник міського голови Василь Сукач висловив надію, що навчання дітей розпочнеться у звичному режимі, звісно, за дотримання всіх карантинних заходів.

Начальник управління з питань НС і ЦЗ Юрій Крилов у свою чергу проінформував про діяльність робочих груп, які перевіряють об’єкти господарювання міста стосовно додержання карантину. Загалом здійснено 47 перевірок: 5 закладів громадського харчування, 22 заклади торгівлі продовольчими товарами і 15 закладів торгівлі непродовольчими товарами.

Наостанок начальник управління охорони здоров’я міської ради Юрій Пливанюк вкотре нагадав, що COVID-19 особливо небезпечний для людей з важкими супутніми хворобами і патологіями, тому закликав усіх берегтися і дотримуватися правил карантину: «За останню добу хворобу з абсолютно безсимптомними проявами було виявлено в кам’янчанина, який збирався за кордон. Тому коронавірус серед нас. І люди мають зрозуміти одне: якщо вони в зоні ризику – повинні себе убезпечити, дотримуючись усіх правил карантину».

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах
Коментар
  1. Posted by Фёдор

Додати коментар