«Кам’янець магічний!» – на відкритті турсезону оживуть легенди

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

21 квітня у Кам’янці-Подільському буде урочисто відкрито туристичний сезон. Традиція проводити це дійство у вигляді повномасштабного фестивального заходу зародилася 2009 року й цьогоріч є ювілейною подією. За 10 років для туристів підготовлено такі туристичні продукти, як «Фестивальний календар», «Кам’янець – місто закоханих», «Кам’янець крізь віки», «Кам’янець ретро», «Кам’янець активний».

За ці роки організатори переконалися: те, що пропонує місто туристу, є магією, яка притягує тисячі гостей. Тому цьогоріч туристичний сезон пройде зі слоганом «Кам’янець магічний». Магія історії, магія творчості, магія креативних рішень будуть в основі ювілейного відкриття турсезону. А воно має підсумувати досягнення галузі за 10 років і водночас стати маркетинговим кроком для просування міста як на внутрішньому, так і зовнішньому туристичному ринках.

Цьогоріч Кам’янець-Подільський запрошує туроператорів, блогерів, журналістів, туристів та й самих містян зануритися у магію Старого міста.

21 квітня на вулицях і площах «острова скарбів» оживуть легенди про давнє місто на камені. Мандруючи Старим містом, ви зустрінете оленя, який привів братів Коріатовичів на скелястий берег Смотрича, переконаєтеся в магічності Арки бажань, скуштуєте першу каву в Україні, почуєте чудодійну скрипку та зачаруєтеся красою юної Ауринії. А найголовніше – перед вами розкриється таємниця усіх скарбів міста. Легенди оживуть тільки на відкриття сезону, а далі про них знову і знову переповідатимуть очевидці.

Кам’янець-Подільський – місто, на території якого було поселення ще давніх трипільців. Сьогодні в його пам’ятках історії і архітектури, звичаях, традиціях можна побачити сліди, які залишилися від римлян і давніх предків слов’ян, від литовців, поляків, турків і вірмен. А на відкриття туристичного сезону архітектурні пам’ятки доповнять гості із минулого. Сотні людей в історичних костюмах прогулюватимуться містом, створюючи атмосферу міста, що зачаровує. Кульмінаційною подією історичного флешмобу стане спільно виконаний танець на головній площі Старого міста. Саме це дійство може стати новим рекордом України!

У програмі відкриття туристичного сезону заплановано проведення туристичного форуму, на якому відбудеться презентація нових туристичних продуктів Кам’янця-Подільського («Кам’янець-Подільський: дитячий туризм» та перший гастрономічний маршрут «Смачна карта Кам’янця-Подільського») і туристичних об’єктів та послуг.

Для кращої поінформованості та зручності туристів в місті розпочне роботу сенсорний туристичний кіоск.

Майданчиком для старту дитячого туризму організатори обрали пам’ятку архітектури ХVIIІ ст. – Порохові склади, об’єкт, який вперше починає використовуватися для туристичних івентів з 2018 року. Саме тут наймолодші гості Кам’янця-Подільського стануть учасниками захоплюючих квестів, майстер-класів, ігор та вечірніх магічних історій.

Гастрономічний маршрут «Смачна карта Кам’янця-Подільського» презентуватиметься для учасників прес-туру та фам-тріпу в закладах харчування міста через дегустацію їх фірмових страв.

Під час офіційного відкриття туристичного сезону розпочнуть працювати нові туристичні локації: «Консервація археологічних решток першої кам’янецької бруківки 1760 х років» на площі Польський ринок, українсько-литовська експозиція «Народи, об’єднанні історією: Коріатовичі на Поділлі» в пристінному корпусі Старого замку та виставка до 100-річчя Української революції 1917-1921 років «Пам’ятними місцями останньої столиці» у конференц-залі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».

Вперше на відкритті туристичного сезону любителі екстриму та активного відпочинку випробують маршрут  «МТ-туру».

Не обійдеться в день відкриття туристичного сезону без сюрпризів, новинок і нових рекордів!

Організаторами заходу виступають Кам’янець-Подільська міська рада спільно із Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм, Національним історико-архітектурним заповідником «Кам’янець», ГО «Гільдія екскурсоводів», надавачами послуг активного відпочинку та організаторами дитячого туризму, готельєрами та ресторатораторами Кам’янця-Подільського, Міським будинком культури, ЗНЗ, ВНЗ міста.

За матеріалами сайту міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар