Кам’янчани повстали проти забруднення повітря

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Під час чергового сесії міської ради, що відбулася 4 вересня, ведучий засідання Дмитро Васильянов вручив квіти і заслужену нагороду – відзнаку «За заслуги перед міською громадою» – учительці зарубіжної літератури та української мови ЗОШ №17 Наталії Рудніцькій. Вона – не лише один із кращих педагогів України, але й увійшла до десятки фіналістів відомої світової премії “Global Teacher Prize Ukraine”. До слова, голосування за перемогу у цій премії триває і кожен з нас може внести свою лепту, проголосувавши за Наталію Рудніцьку на сайті https://tsn.ua/special-projects/GTPU-2018-voting/

Також цього разу на пленарне засідання завітали кам’янчани з плакатами з написами: «Гіпсовик» відбирає наше життя!» «Постовий! Дай свободу нашим легеням!». Ці люди живуть поблизу ПАТ «Гіпсовик» і таким чином вони висловили своє обурення значною кількістю шкідливих речовин, які викидає підприємство.

–              Цей пил – вапняковий, кремнієвий, гіпсовий, потрапляє у наші легені, а звідси – чимало хвороб у дітей та дорослих. Пил дістається й до 16-ї школи. Ще з 2014 року ми боремося проти цього, зверталися у всі інстанції нашого міста, у Хмельницький та Київ. Тому знову просимо допомогти нам у вирішення проблеми, – звернулася до депутатів жителька вулиці Індустріальної Марія Вергун.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Крилов, після попереднього звернення депутатів міської ради була проведена перевірка підприємства екологічною інспекцією та виписані приписи. Відтак «Гіпсовик» доповів, що недоліки усуваються. Наразі ж там триває друга перевірка екологічної служби.

Після бурного обговорення питання депутати вирішили на наступній сесії заслухати висновки представників екологічної інспекції і вже тоді вживати заходів щодо підприємства. А поки дали доручення юридичному відділу детально вивчити це питання та знайти важелі впливу, аби змусити підприємство працювати у правовому полі.

Загалом депутати розглянули понад 80 питань порядку денного. Ухвалюючи внесення змін і доповнень до міського бюджету-2018, вирішено передбачити 300 тис.грн на придбання кухонного інвентарю для закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Щодо галузі охорони здоров’я, то виділено 187 тис.грн на придбання комп’ютерної техніки для амбулаторій сімейної медицини і 600 тис.грн – на капремонт приміщень амбулаторії на вулиці Космонавтів, в тому числі виготовлення ПКД.

Серед погоджених питань – програма про забезпечення дітей, хворих на цукровий діабет першого типу лікарським засобом «Глюкагон» та виробами медичного призначення на вересень-грудень 2018 року і довиділення 500 тис.грн на безкоштовний проїзд для окремих категорій громадян комунальним транспортом, зокрема, для всіх пільгових категорій, а також пенсіонерів і школярів. А це – щонайменше 37 тисяч кам’янчан.

Також передбачено 400 тис.грн на міську програму «Харчування дітей» на 2018 рік, 100 тис.грн – на поточний (ямковий ремонт доріг).

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар