Газ зі сміття

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

14 червня відбулася робоча зустріч міського голови Михайла Сімашкевича, його заступників та представників депутатського корпусу з генеральним директором Міжнародного центру газових технологій Інституту газу Дмитром Коміссаренко, який має на меті інвестувати кошти в місцевий полігон твердих побутових відходів,  та заступником директора Інституту газу Національної академії наук України Геннадієм Жуком.

Як повідомив Дмитро Коміссаренко, він готовий вкласти кошти в обладнання, яке даватиме можливість зі сміття виробляти газ.
За словами Геннадія Жука, кам’янецький полігон фактично відповідає усім вимогам зберігання відходів, що дає змогу реалізувати розроблені НАН України технології.
За успішної домовленості, реалізація задуму становитиме близько двох років. Серед позитивів, які отримає місто – створення робочих місць та до ста тисяч гривень надходжень до міського бюджету в місяць. Є в інвестора й деякі інші задуми, до яких він планує залучити місцевих бізнесменів.
– В першу чергу радує, що зменшиться кількість шкідливих викидів, які виділяють складовані роками відходи, а відповідно покращиться екологія Кам’янця, -прокоментував після зустрічі Михайло Сімашкевич.

За матеріалами офіційного сайту міської ради.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар