Депутатський компроміс району Кривака приніс

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На минулому засіданні обранці району взяли на себе відповідальність і, «ліквідувавши» Бориса Беца, залишили район без очільника. Відповідно, наступною дією мало стати заповнення «святого місця». То ж на ХVІІ позачергову сесію 4 липня виносилося одне питання – «Про обрання голови Кам’янець-Подільської районної ради».

Якщо напередодні з приводу того, хто прийде до влади, чутки ходили різні, то єдина пропозиція від депутата Сергія Самсонюка про призначення на головну вакансію в самоврядному органі діючого заступника Віктора Кривака, яка була підтримана Василем Сукачем, їх розвіяла по вітру. Така безальтернативна комбінація наводила на думку, що різним депутатським сторонам таки вдалося віднайти в особі Віктора Миколайовича«компроміс», який би задовольнив всіх, і голосування матиме позитивний для нього підсумок.

Прогнози підтвердилися цілком, коли голова лічильної комісії Ілона Добросельська повідомила результати таємного голосування. Переконливою перевагою в 22 голоси депутатський корпус вручив мандат довіри Віктору Криваку. Лише 5 обранців з 30, котрі взяли участь у волевиявленні, не підтримали його кандидатури на зайняття головної посади, 3 бюлетені визнано недійсними. Нумерологія, мабуть, сказала б своє слово, і віднайшла якийсь містичний зв’язок між цифрою «22» (нагадуємо, стільки ж голосів набрало питання про припинення повноважень Бориса Беца) та політичними процесами, що відбуваються в районі. Проте, напевне, не варто звертатися до надприродного, аби простежити, що в раді протягом останнього часу сформувався кістяк більшості, який безапеляційно приводив в дію винесені проекти рішень сесії. Чи буде така одностайність і надалі? Важко сказати. Беручи до уваги «круті піке», що сколихують час від часу владну орбіту Кам’янеччини, щось прогнозувати – те ж саме, що попасти пальцем в небо.

У всякому разі, новий голова налаштований на злагодженість та скоординованість діяльності всіх владних векторів.

  • Наше завдання – забезпечити вирішення питань району завдяки конструктивній роботі депутатського корпусу спільно з РДА, районними підрозділами органів виконавчої влади, селищною та сільськими радами, – сформулював свою «дорожню карту» новий очільник районної ради..

Для довідки: Віктор КРИВАК народився 15 березня 1975 року в с.Подільське. Після навчання в Кам’янець-Подільському державному педагогічному інституті отримав фах вчителя історії та основ правознавства. Деякий час працював по спеціальності в Подільській ЗОШ І-ІІІ ст. та Кам’янець-Подільському НВК №4. З 2001 року вступає на державну службу в РДА, де займає різні посади, в тому числі керівника апарату. З 2015 року працював радником голови районної ради з питань зв’язків з територіальними громадами, органами місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, а з листопада того ж року до останнього призначення обіймав посаду його заступника.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар