Чудодійну ікону відреставрували у Кам’янець-Подільському університеті ім. Івана Огієнка

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Образ Чудотворного Милосердного Ісуса можна побачити у селі Тарноруда, що у Волочиському районі на Хмельниччині. У польських історичних джерелах з ним пов’язували чимало зцілень від різних хвороб. У Тарноруді колись збиралися тисячі людей, щоб поклонитися їй.

В архівах збереглися записи про чудеса за 1760-1791 рокыв. Також розповідається, що під час ремонту храму було вивезено два вози милиць, які залишили зцілені люди. Тобто до храму приходили хворі, а виходили фактично здорові.

За переказами, ікону пов’язують з орденом тамплієрів і з шляхетним родом Пйотра Дуніна, підданого короля Болеслава ІІІ Кривоустого (ХІІ ст.)

Точно відомо, що образ протягом 600 років перебував у Тарноруді. Костел, якому довгий час належала ікона чудотворного милосердного Ісуса, – один із небагатьох на Подільській землі, який зберігся під час навали турків на Україну. Місцеві мешканці пов’язують це також з унікальним образом Ісуса. Після репресій комуністичної влади щодо символів віри, ікону врятував місцевий житель Йосип Рєзнік. Він заховав її під стріхою свого будинку, в якому довгий час люди збиралися на молитву.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар