Переможний поступ Кам’янеччини

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

У ці дні, напевно, кожен українець прикипає до екранів телевізора, вболіваючи за наших олімпійців. Стиснувши кулаки, з хвилюванням спостерігаємо, як наші земляки долають спринтерські дистанції, перешкоди, штовхають ядра та метають списи. «Швидше, вище, сильніше» – повторюємо подумки відомий спортивний лозунг, сподіваючись, що мрії все-таки матеріалізуються й принесуть нашій команді ще не один комплект медалей на цих спортивних перегонах.

Доки Гімн України вкотре лунає на Олімпійських іграх у Лондоні, свій золотий ужинок зробила й Кам’янеччина. За щоквартальними підсумками роботи районів Хмельниччини щодо показників соціально-економічного розвитку, Кам’янець-Подільський район за І півріччя продовжує утримувати першість серед двадцяти районів області. Така комплексна оцінка діяльності регіонів проводиться відповідно до постанови Кабміну в розрізі показників, що охоплюють різні сфери соціально-економічного розвитку реального сектора, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, державних фінансів та фінансових результатів діяльності підприємств, соціального сектора, споживчого ринку, екології тощо.

Варто зазначити, що Кам’янеччина стабільно утримує лідерство впродовж останніх років і посідає якщо й не перші, то призові місця.

– Досягненням громади кам’янчан є те, що наш район здобув першість в області за підсумками соціально-економічного розвитку за І квартал цього року, –відзначив під час чергової наради районного активу голова РДА Михайло Желізник. – У порівнянні з торішнім аналогічним періодом Кам’янеччина поліпшила свій результат на чотири позиції.

Наш район найкраще спрацював у таких напрямках, як економічний розвиток, споживчий ринок, житлово-комунальне господарство, державні фінанси, інвестиційна та інноваційна діяльність.

За шість місяців на Кам’янеччині відбулося зростання обсягів промислової продукції, в розрахунку на одного жителя району, на 1 тис. 893 грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Як і торік, район отримав високу рейтингову оцінку в сфері інвестиційної діяльності. Майже на 25% зросли податкові надходження до місцевих бюджетів, а площа введеного в експлуатацію житла з розрахунку на 10 тисяч населення збільшилася за цей рік у вісім разів.

Тішить, хоч і невелике, але все ж зменшення рівня зареєстрованого безробіття (0,8%), що дає надію на поступову зміну на краще картини із працевлаштуванням мешканців Кам’янеччини.

За цей рік майже в 2,2 рази зросли обсяги сільськогосподарського виробництва, в тому числі й продукції тваринництва. Для фермерського господарства таке підвищення на декілька позицій є відчутним поступальним кроком.

Такі високі показники є заслугою вмілого керівництва та узгоджених дій бізнесу та влади. За понад два роки роботи нової влади Кам’янеччина стабільно рухається вперед у таких соціально-економічних напрямках, як газифікація, ремонт доріг, благоустрій населених пунктів тощо. Зміцнилися її зовнішньоекономічні зв’язки, співпраця з інвесторами. Солідним надбанням стане відкриття незабаром найбільшого в області медико-соціального центру для лікування та оздоровлення соціально-незахищених верств населення в смт Стара Ушиця.

Багато вже зроблено, але чимало й попереду, тож розслаблятися не можна. Отримавши «золото», ставши кращими серед усіх районів Хмельниччини, ми вкотре довели, що тільки завдяки завзятій, напруженій праці та вірі в перемогу, в житті, як і в спорті, перемагають найбільш наполегливі.

Діана МАКІВСЬКА

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар