Аптеки зобов’язали не підвищувати цін

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Осінньо-зимовий період в Україні характеризується загостренням респіраторних захворювань, внаслідок чого в аптеках спостерігається перевищення попиту на ліки над їх пропозицією.

Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало 30 регіональним аптечним закладам утриматися від безпідставного підвищення цін і створення штучного дефіциту лікарських препаратів.

Вимоги Антимонопольного комітету спрямовані на забезпечення цінової стабільності на ринку. Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку лікарських засобів мають поінформувати відділення в десятиденний строк.  Ситуацію коментує керівник КП «Кам’янець-Подільська центральна районна аптека №140» Леся ТКАЧУК.

– Рекомендація аптечним закладам територіального відділення Антимонопольного комітету щодо утримання від безпідставного підвищення цін та створення штучного дефіциту лікарських препаратів, є своєрідним керівництвом до дії, – зазначає Леся Миколаївна. – Щодо нашої аптеки, то вона утворює ціни однаково на всі препарати, незалежно від їх призначення – чи то гіпотензивні, чи такі, що використовуються для лікування ГРВІ. Отже, наша ціна залежить лише від оптової. Ліки замовляємо щодня й стежимо за тим, щоб попит не перевищував пропозиції.

Борис УРОДА

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар