ЧОМУ НЕ ПРИНОСЯТЬ ГАЗЕТУ?

Автор: | Опубліковано Суспільство Немає коментарів

Фото ілюстративне

До редакції нашої газети неодноразово зверталися жителі с.Оринин, що їм не приносять додому виписані газети чи будь-яку іншу кореспонденцію. Тож доводиться защораз самим відвідувати місцеве поштове відділення. Не стала винятком і восьмидесятирічна мешканка с.Оринин Галина Олексіївна Гель. Жінка в розпачі від ситуації, що склалась навколо сільської пошти.

– Я не можу бути без газет, зокрема багато років виписую й улюблений «Край Кам’янецький». Та, напевно, доведеться відмовитися від нього, – каже Галина Олексіївна. – Мені важко самій йти до відділення, аби забрати газету чи іншу кореспонденцію. А ще ж потрібно вистояти у постійних довжелезних чергах біля пошти. Роки даються взнаки, та й недуги докучають. Приносили б листоноші газету додому, як це було раніше, тоді інша справа.

Щоб прояснити ситуацію, ми звернулись до начальника Кам’янець-Подільського центру поштового зв’язку №2 Оксани Вікторівни Колачової.
«Більшість людей не хочуть чекати, коли їм принесуть кореспонденцію, і поспішають самі до відділення «Укрпошти». Справа в тому, що наразі в Орининському відділенні є 3 листоноші, а мало б працювати 4. Тому й виникла ситуація, коли просто поштарі не можуть швидко впоратися з таким об’ємом роботи. Але це не означає, що пресу та листи не носять взагалі. Просто все це йде з незначним запізненням», – повідомила Оксана Вікторівна.

Зі слів начальника Кам’янець-Подільського відділення ЦПЗ №2 дізнаємося, що «Укрпошта» активно шукає людину на вільну вакансію листоноші у вищезгаданому відділенні, але поки що неможливо напевне сказати, коли ця вакансія буде закрита. А на запитання, якого розміру заробітна плата у працівників відділення, Оксана Вікторівна роз’яснила, що оплата праці залежить від об’єму наданих послуг. Простіше кажучи, від кількості клієнтів та від кілометражу, який потрібно долати. Крім того, саме відділення працює тричі на тиждень, а тому всі співробітники зайняті лише частково.
Отож розуміємо, що проблема в так званій «оптимізації» «Укрпошти» і тотальній економії на працівниках. Але найбільше від цього страждають пенсіонери та люди з обмеженими можливостями.

Денис ГАНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар